Poradna Podnikatel.cz

BYZNYS FÓRUM => Volné fórum => Téma založeno: Michelle 10. 02. 2019, 19:27:44

Název: Potravinová výroba v prostorách zákazníka
Přispěvatel: Michelle 10. 02. 2019, 19:27:44
Dobrý den,
potřebovala bych poradit ohledně rozšíření živnosti o potravinovou výrobu. Už jsem si vyhledala, že k tomu potřebuji minimálně rekvalifikační kurz v oboru a rok praxe (je tam víc možností, ale pro mě co nejrychlejší je toto).


Ale otázka zní pokud nemám prostory k výrobě potravin (chlebíčky, saláty, obložené mísy, sladké,...) je možné provádět výrobu přímo u zákazníka doma? Tedy abych to lépe vysvětlila - zákazník si mě najme na zorganizování např. narozeninového večírku - tedy co se týká jídla a pohoštění - já přijdu k němu domů a přímo u něj tyto potraviny a pohoštění připravím. Tím pádem nepotřebuji provozovnu/výrobnu.


Ale je to tady v ČR vůbec takhle možné?
Počítám s tím, že by to vše bylo podle předpisů (kromě tedy požární kontroly, hygienické kontroly atd.) Pouze s nahlášením a nějakým dodatkem, že to připravuji přímo u zákazníků???


Děkuji za jakékoliv rady.