reklama

Nový dotaz do odborné poradny

Potřebujete poradit od odborníka?

Odpověď je zajištěna do 72 hodin, vyjma víkendů a svátků. Lhůta pro zaslání odpovědi se však může v případě složitosti dotazu prodloužit. Uváděná cena je včetně DPH. Další podrobnosti o službě v Podmínkách užívání.

Nový dotaz do volného fóra

Chcete se zeptat ostatních uživatelů diskuzního fóra? Využijte zdarma obsahových rubrik.

Odpověď zajištěna není. Odpovídají nahodile pouze uživatelé diskuzního fóra. V případě potřeby rychlé a odborné rady doporučujeme využít placené poradny.

Autor Téma: Start podnikania - Slovenska s.r.o.  (Přečteno 3847 krát)

0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.

Anabela Kotrusova

  • Host
Start podnikania - Slovenska s.r.o.
« kdy: 20. 01. 2013, 19:19:07 »
Dobry den,


Som slovenka zijuca v Prahe a chcela by som si otvorit obchodik s domacimi produktami/ potraviny - zavaraniny,vino, syry, atd.
Chcem sa opytat ake su podmienky a co vsetko si potrebujem vybavit?Potraviny budu dovazane zo slovenska.  V pripade ze mam s.r.o. zalozenu na slovensku - pod touto s.r.o. by som chcela podnikat v Cechach.
Dakujem vopred za odpoved

Reklama

  • Stálý člen
  • *****
  • Příspěvků: 0

reklama



petr.cizek2

  • Host
Re:Start podnikania - Slovenska s.r.o.
« Odpověď #1 kdy: 23. 01. 2013, 18:43:05 »
Dobrý den,
 
pro provoz obchodu s potravinami se vyžaduje živnostenské oprávnění v oboru "Maloobchod/velkoobchod", v případě, že prodej bude spojen i s ochutnávkami potravin, pak dále oprávnění v oboru "Hostinská činnost". Oprávnění může být vydáno i pro slovenskou s.r.o., která pro tento účel musí mít zřízenou pobočku v ČR, a to buď ve formě organizační složky nebo ve formě dceřiné české společnosti s.r.o. Založení české podnikatelské osoby je možné bezplatně online zde.
 
V případě, že prostory nebyly zkolaudovány pro provoz prodeje potravin, bude nutné provést změnu užívání prostor. Pro tuto se vyžaduje stanovisko hygienické stanice pro provoz potravinářské provozovny. Informace k žádosti naleznete zde.
 
Dále je nutné obstarat souhlas hasičského záchranného sboru příslušného kraje, který provede kontrolu prostor za účelem jejich schválení z hlediska požární bezpečnosti.
 
Před zahájením činnosti je dále třeba provést oznámení na Státní zemědělskou a potravinářskou inspekci. Oznámení se provádí na předepsaném formuláři.
 
S pozdravem
 
Petr Čížek
ZalozFirmu.cz


 

Platby GoPay

reklama