Dobrý den,
chtěl bych se zeptat ohledně začátku podnikání. Mám za sebou rok na VoŠ a dva roky na VŠ (kterou jsem nedodělal a šel pracovat). Od začátku roku, jsem ukončil ve firmě pracovní poměr a založil si OSVČ od 1.1.2018. Pořád pracuji ve stejné firmě s fixním platem, ale pracuji i jinde.
Dnes jsem přemýšlel, že bych se mohl opět přihlásit na VoŠ kvůli statusu studenta (je mi 23let) a využil tak zvýhodněných odvodů. Na googlu jsem se dočetl, že odvody nejsou za první rok žádné, pokud nepřesáhnou hodnotu 65.000 +-. Tady se chci pozastavit, jestli je myšleno školní rok nebo kalendářní a jak to udělat. Jestli teď do léta budu normálně fungovat jako OSVČ s normální hodnotou odvodů, pak se přihlásím na VoŠ a od září budu student a nebudu odvádět žádné odvody s tím, že za rok doplatím soc. + zdrav.,(poloviční) protože můj obrat bude vyšší než 65.000. (ještě jsem si říkal, zda by bylo možné si nechat posílat jen část peněz na účet, abych se vlezl do těch 65.000 a zbytek jinam, ale to už by byl asi velký podvod) Popř. kde všude tuhle změnu musím nahlásit. A můžu tohle využívat až do 26 let, aktuální VoŠ funguje stylem, že stačí zaplatit školné a jste student na celý rok.
Děkuji za odpověď